Lisse: 1000m M serie 3: Isaac Kimeli 2’25″92 from Losse Veter on Vimeo.

Isaac Kimeli is het seizoen van start gegaan met een tweede plaats. De ORT-atleet werd op de 1000m in Lisse tweede, ondanks reekswinst. In de B-reeks bleek de Nederlander Vincent Hazeleger net iets sneller.

Bert Pluym haasde Isaac Kimeli naar reekswinst op de 1000m. Kimeli finishte na 2.25.92 en bleef in zijn reeks daarmee de Brit Guy Learmonth (2.26.16) en de Nederlander Nils Pennekamp (2.27.12) voor. In diezelfde reeks werd Kim Ruell vierde met 2.27.96. Maarten Mortelmans eindigde op een zesde plaats, Stijn Baeten werd zevende en Thomas De Bock werd negende in de A-reeks. Vincent Hazeleger was echter iets sneller dan Kimeli in de B-reeks met 2.24.28 en won overall.

Vanessa Sterckendries, die normaal gezien in Lisse ging deelnemen aan de werpnummers, kwam uiteindelijk niet in actie.

De uitslag van de 1000m vindt u hier.

 

Bedankt voor de racevideo, Losse Veter!