Vandaag stond in Luik het Belgisch kampioenschap 10km op het programma. El Hachimi mocht de handen in de lucht gooien bij de mannen, Karen Van Proeyen mocht hetzelfde doen bij de vrouwen.

El Hachimi, die vorige zondag nog 2.14.14 klokte op de marathon in Hannover, werkte bij de mannen de gehele wedstrijd quasi solo af. De klok stopte na 28’57″89 voor de RFCL’er. Daarmee blijft hij net als 6 dagen geleden (nu wel op een andere afstand) nog niet zo heel veel boven het minimum voor het EK in Zürich dat staat op 28.45.  Nick Van Peborgh, die vorige zondag nog de Ten Miles in Antwerpen op zijn naam schreef, finishte als tweede voor ACG-atleet Stijn De Vulder (in respectievelijk 29’18″54 en 29’20″91). Florent Caelen, Mats Lunders en Michael Brandenbourg stapten overigens tijdens de wedstrijd uit.

Karen Van Proeyen - Foto: Tomas Sisk
Karen Van Proeyen – Foto: Tomas Sisk

Bij de vrouwen ging de zege naar Karen Van Proeyen. Zij overschreed de eindstreep na 36’57″52 en daarmee bleef ze Manuela Soccol (en 37’03″35)en Anna Galle (37’15″45)voor. Vandaag werd in Luik eveneens het BK 3000m steeple gehouden. De winst ging daar naar Sofie Gallein in 10’37″69 voor Agnes Laurent en Charlotte Sijmens.

De volledige uitslagen vindt u na doorklikken hier.