Mats Lunders - Foto: Jasper Jacobs
Mats Lunders – Foto: Jasper Jacobs

Dit weekend (4-5 mei) is er werkelijk voor elk wat wils. Cadetten en scholieren kunnen zaterdag (meisjes) en zondag (jongens) aan de bak om hun clubkleuren te verdedigen in de Beker Van Vlaanderen. Meer daarover vindt u hier en hier.

Veel van de nationale aandacht zal zich zaterdagavond echter verschuiven naar Duffel. Daar werken de 10.000m-lopers hun nationale kampioenschap af. Een blik op de deelnemers onthult enkele bitsige duels. Bij de dames krijgt Els Rens af te rekenen met Karen Van Proeyen. Bij de heren wordt het een open strijd, al werpen allicht vooral Mats Lunders (derde race op 7 dagen tijd) en Abdelhadi El Hachimi zich op als grote favorieten. Beide uittredende kampioenen, de Luikenaars Gamachu Tulu en Michael Brandenbourg zijn eveneens van de partij. Voor de ereplaatsen wordt het knokken, vooral bij de heren. Het volledige podium van de Antwerp Ten Miles tekent immers present. Zowel Nick Van Peborg, Kjell De Hondt en Stijn De Vulder verschijnen aan de start, al werpt deze tweede zich op als tempomaker. Ook Florent Caelen, tweede Belg op de Antwerp Marathon na El Hachimi, en Jeroen Hendrickx, vorig weekend nog demonstrerend op het PK in Limburg met titels op de 1500m en 5000m op amper een uurtje van elkaar, wagen hun kansen.

Voor zij die 25 baanrondjes of te lang of te saai vinden, staat zondag de Grote Prijs Fernand Mingels op het menu. In het Koning Boudewijnstadion wordt het uitkijken naar vooral een sterk bezette 200m bij de heren (Antoine Gillet, Dylan Borlée, Julien Watrin, Robin Vanderbemben, Jente Bouckaert en Damien Broothaerts), deelname van Kevin Borlée aan de 400m en Arnaud Ghislain als luxehaas voor clubgenoot Pierre-Antoine Balhan en Jerome Kahia op de 800m.

Recreatieve sporters evenals de routiniers van het wegcircuit kunnen zondag aan de bak in Brugge. Daar staat de 33e editie van één van de grote klassiekers in Vlaanderen, Dwars door Brugge, op de agenda. Ex-winnaars en mannen van de streek Alexander Diaz Rodriguez en Stijn Fincioen krijgen er tegenstand van Lander Van Droogenbroeck.

1 REACTIE

  1. En de allerjongsten (ben-pup-min) zijn op zaterdag ook welkom in Brugge (OB) voor een meerkamp : de derde wedstrijd in het leeuwtjescriterium

Reacties zijn gesloten.