Een 25-jarige man heeft afgelopen nacht nabij de aankomstzone van de Boston Marathon twee verdachte rugzakken achtergelaten. De regio werd meteen geëvacueerd en de rugzakken werden onschadelijk gemaakt. De man, die zou luisteren naar de naam Kayvon Edson, zou intussen ook opgepakt zijn.

Het was de politie zelf die bekendmaakte dat de man in de boeien geslagen was. De man zou blootvoets door de straten gelopen hebben terwijl hij “Boston Strong”, het credo tegen de ellende die Boston vorig jaar trof, riep. Toen hij opgepakt werd verklaarde hij dat er een rijstkoker, wat kan gebruikt worden om een bom uit te vervaardigen, in zijn rugzak zat.

De politie nam de situatie meteen ernstig en het gebied werd afgesloten. De rugzakken werden van op afstand met robots onderzocht en onschadelijk gemaakt door bomexperts. De rijstkoker bevatte uiteindelijk enkel confetti. De man werd verder aangehouden voor verstoring van de onrust en bezit van een namaakbom.

De extreme veiligheidsmaatregelen in Boston komen er een jaar na de dubbele bomaanslag van vorig jaar. Daarbij kwamen drie mensen om het leven en geraakten meer dan 260 mensen gewond.

De 118e editie van de marathon van Boston gaat komende maandag door.