Soufiane Bouchikhi is klaar voor een goed outdoorseizoen. De 24-jarige OLSE-atleet werkte anderhalve week geleden zijn eerste wedstrijd af én met succes. De beste start ooit noemt hij het zowaar en dat in een seizoen waar de beste Belgen mikken op het EK outdoor in Zürich. Soufiane zal voor de limiet gaan, maar indien hij in zijn opzet slaagt, is deelname aan het EK zeker geen certitude. Lees er alles over in onderstaand interview.

Hoe staat het met de voorbereiding, Soufiane? Hopelijk nog geen last gehad van blessures?

“Mijn voorbereiding verliep vrij goed tot nog toe. Het liep een beetje anders dan de voorbije jaren, want dit jaar heb ik geen indoorseizoen doorgemaakt. Ik heb jammer genoeg wel heel de maand januari tot en met de eerste week in februari eruit gelegen met ziekte waar de lokale dokters geen duidelijke verklaring voor hebben gehad. Dus ik ben een beetje later met mijn voorbereiding begonnen dan gepland, maar het zorgde uiteindelijk niet voor problemen en ik heb nadien vlekkeloos kunnen doortrainen.”

De Belgische zilveren selectie op het EK veldlopen in Belgrado met Bouchikhi (linksonder) - Foto: Jeroen De Meyer
De Belgische zilveren selectie op het EK veldlopen in Belgrado met Soufiane Bouchikhi (linksonder) – Foto: Jeroen De Meyer

Jij hebt je eerste wedstrijd van het seizoen al afgewerkt hé?

“Dat klopt. Anderhalve week geleden stond mijn eerste race al op het programma en ik ben het seizoen meteen goed begonnen. Ik ben eigenlijk nog nooit zo goed gestart als dit jaar, want ik schudde onmiddellijk al een chrono van 13’48″29 uit mijn benen op de 5.000m.”

De EK-limiet, is dat het hoofddoel deze zomer? 

“Ik denk momenteel nog niet aan die EK-limiet, ik heb andere prioriteiten gesteld! Ik wil graag eerst een top 5-plaats behalen op de NCAA National Championships en daarna zal ik mij meer gaan focussen op het minimum op de 5.000m. Zelfs al haal ik dat en ik mag meereizen naar Zurich, dan nog ben ik niet zeker of ik ga starten. De Ramadan (maand juli) valt immers middenin mijn EK voorbereiding… En ik ben ook geen atleet die de toerist wil gaan uithangen op een EK, als ik meega dan is het voor minstens een top 8-klassering, anders blijf ik liever thuis!!”

Tot slot, is er een bepaalde Belgische atleet waar je naar uitkijkt dit zomerseizoen?

“Ik kijk ongetwijfeld uit naar Jeroen Dhoedt! Die kerel gaat knallen op de 1500m/5000m…”

 

zomerkriebels14

 Klaar voor het zomerseizoen? Atletieknieuws alvast wel!

Maar zijn ook onze Belgische atleten klaar voor een EK-jaar? Volg het via onze “ZOMERKRIEBELS”