Er is andermaal een Jamaicaanse atleet tegen de dopinglamp gelopen. Het gaat nu om Damar Robinson, een 20-jarig hoogspringtalent. De schorsing die is uitgesproken bedraagt één jaar.

Damar Robinson leverde een positieve plas af op de nationale trails bij de junioren. Het gaat om het verboden middel SARM. Dit product stimuleert de spiergroei. Omdat de positieve controle al dateert van juni vorig jaar, gaat de schorsing ook al in vanaf dan en mag hij vanaf 17 juni alweer aan de start staan van een wedstrijd.

De hoogspringer Damar Robinson is lang niet de enige Jamaicaanse atleet die een dopingschorsing opgelegd kreeg de afgelopen weken. Eerder hoorden bekendere namen als Asafa Powell (18 maanden), Sheron Simpson (18 maanden) en Allison Randal (2 jaar) hoe lang ze weg moeten blijven van competitie.