Op de outdoorpiste vinden we Aaron Botterman weer terug. Indoor was de Genste 800m-loper niet te zien en we zagen hem vooral korte crossen afwerken. Komende zomer ziet de zilverenmedaillewinnaar van het EK in Rieti een beetje als overgangsjaar omdat hij ook genoodzaakt werd te veranderen van trainer. “Dit jaar is net als leren fietsen zonder steuntjes”, zo vat hij het mooi samen in onderstaand interview.

Aaron Botterman - Foto: Jasper Jacobs
Aaron Botterman – Foto: Jasper Jacobs

Dag Aaron, hoe staat het met de voorbereiding? Is er sprake van een stage dezer weken? Hopelijk nog geen last gehad van blessures?

“De voorbereiding loopt lekker. Ik ben ziek gevallen juist na het BK cross en dat was eigenlijk een ideaal moment om eens ziek te zijn. Nadat voorval hebben we zonder oponthoud verder kunnen werken. Aangezien de temperaturen hier ook optimaal zijn, hebben we echt goed kunnen doortrainen. Een stage komt er dit jaar niet omdat dit het eerste jaar is dat ik met Noel Montrucchio samenwerk, net als met trainingspartner Maarten Mortelmans. Dit was dus een bewuste beslissing en dit jaar mag eigenlijk wel een overgangsjaar genoemd worden.”

Wanneer treed je voor het eerst aan dit seizoen? Heb je een bepaalde meeting waar je naar piekt?

“Mijn eerste race wordt waarschijnlijk een 400m op het provinciaal kampioenschap dat 26 en 27 april op de kalender staat. Nadien komen er nog een paar 800m’s en 1500m’s aan, om top te zijn eind juli. Samen met mijn trainer heb ik het BK alle categorieën in het groot aangekruist.”

Wanneer ben jij tevreden over je outdoorseizoen? Heb je bepaalde tijden voor ogen die je absoluut wil klokken?

“Dit jaar is net als leren fietsen zonder steuntjes. Je doet er alles aan om te fietsen maar als je eens valt, dan is dat maar normaal. En ook zo denk ik over het komende seizoen. Ik probeer wat snelheid te maken om het volgende jaar te kunnen fietsen. Een overgangsjaar dus.”

Is er een bepaalde Belgische atleet waar je naar uitkijkt dit zomerseizoen?

“Ik kijk uit naar de prestaties van trainingsmaker Maarten Mortelmans en clubgenoot Viktor Benschop. Ook zal ik natuurlijk de resultaten van mijn generatiegenoten en concurrenten op de voet volgen. De ‘Gentse battle’ op de interclub, de Buffalo’s tegen de Racing, wordt er ook eentje om naar uit te kijken.”

 

zomerkriebels14

Klaar voor het zomerseizoen? Atletieknieuws alvast wel!

Maar zijn ook onze Belgische atleten klaar voor een EK-jaar? Volg het via onze “ZOMERKRIEBELS”