Lord Sebastian Coe, dubbelvoudig Olympisch kampioen op de 1500m, zou geïnteresseerd zijn in het voorzitterschap van de IAAF, de internationale atletiekfederatie. Dat zei de flamboyante Brit in een interview op de BBC. Huidig voorzitter Lamine Diack (80) neemt in 2015 afstand van de topjob.

“Ik zal er in elk geval eens goed over nadenken”, zo klonk Coe toen hem gevraagd werd naar het voorzitterschap van de grootste internationale altetiekfederatie. “Ik heb altijd gezegd dat als de kans zich voordoet, ik ze zeker met beide handen zal grijpen”, aldus Coe verder. “Ik wil mijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de sport.” Diack, intussen 16 jaar op de troon bij de IAAF, gaf al aan zeker wat te zien in de Britse kampioen. “Seb was een zeer goed atleet en een heel capabel organisator. Hij is zeker competent voor de job.”

Coe scoorde niet alleen als atleet hoge ogen (hij won twee gouden en twee zilveren Olympische medailles en heeft nog steeds het Europees record op de 1000m in handen). Hij was bovendien al voorzitter van het organiserend comité op de Spelen in Londen in 2012 en is actief bestuurslid bij de IAAF.