Een nieuwe officiële datum voor de Olympische Spelen in 2021 is er nog niet, maar volgens vele Japanse media zullen er weinig veranderingen volgen ten opzichte van de voorziene data in 2020 (24 juli – 9 augustus). De Spelen lijken dus opnieuw in de zomer georganiseerd te worden. De afgelopen week werd er vaak verwezen naar de maand april, omdat Japan dan letterlijk in bloei staat.

Volgens Japanse media starten de Olympische Zomerspelen van volgend jaar op 23 juli. Op een officiële bevestiging van het IOC is het echter wachten. In de Japanse pers worden mensen uit onder meer het lokale organisatiecomité vernoemd die aan nieuwsredacties laten weten dat de Spelen van Tokio met een jaar zullen opschuiven. Het einde van de Spelen zou dan voorzien zijn op 8 augustus 2021. Het idee om in de lente te organiseren, meer bepaald in april, kan volgens de Japanse pers op weinig steun rekenen van het organisatiecomité. Veel sportfederaties hadden al aangegeven dat april een uitstekende datum zou zijn, omdat Tokio dan veel aangenamer is qua omstandigheden.

Gisteren liet World Athletics-voorzitter Sebastian Coe al verstaan dat de kans groot is dat het WK in Oregon naar 2022 verschuift, zodat de Spelen en het WK niet op een paar weken tijden moeten worden afgewerkt. “Het zou nadelig zijn voor onze sport en atleten om zowel de Spelen als het WK in hetzelfde jaar te organiseren”, aldus Coe aan de internationale pers. Het WK atletiek staat gepland van 6 tot en met 15 augustus 2021, waardoor het volgens de huidige geruchten, zou samenvallen met de nieuwe datum van de Spelen.