Louise Carton en Imana Truyers vochten op het BK veldlopen een mooie strijd uit. De beloftes bikkelden niet enkel voor de titel bij de min-23-jarigen, maar bovendien mocht diezelfde kampioen ook als derde het algemeen podium op. Uiteindelijk was het de Oostendse Carton die aan het langste eind trok.

“Het was een mooie strijd met Imana. Ik had eerlijk gezegd moeite om haar te volgen, in tegenstelling tot in Rotselaar”, verhaalt Carton. “En dat is toch leuker, ook om naar te kijken allicht.” Ook Imana Truyers wist dat te beamen. “Ik kwam pas in de laatste 100m tekort, ik ben echt diep geweest. In de voorlaatste ronde had ik even een korte voorsprong, dus het zat er zeker in.”

Na het missen van het EK door blessure is dit alvast een opsteker voor Truyers. “Na Roeselare is het zwaar geweest, ook met stages. Ik heb dan maar besloten om alles op het BK te zetten.”

“Ik had wat last van mijn kuiten, maar mijn trainer zei gewoon door te gaan”, vertelt Carton verder. “We zaten in elk geval allebei stikkapot.”

Bekijk het interview met Louise Carton hierboven. Dat met Imana Truyers vindt u hieronder.

Interview Imana Truyers- BK veldlopen 2014 – 9 maart 2014 from Atletieknieuws on Vimeo.