De 29ste DVV Antwerp 10 Miles & Marathon belooft een recordeditie te worden. Op een persconferentie in het Antwerpse stadhuis heeft de organisatie bekend gemaakt dat ze op 27 april 40.000 lopers verwacht op het grootste loopevenement in Vlaanderen.

De zachte winter heeft niet alleen de lopers, maar ook de voorinschrijvingen van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon een boost gegeven. “Anderhalve maand voor het startschot zijn er al meer dan 8.000 deelnemers geregistreerd voor de DVV Antwerp 10 Miles, terwijl dit vorig jaar rond dezelfde periode een kleine 6.000 was. Ook voor de andere wedstrijden op 27 april zit het deelnemersaantal in de lift”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports.

In totaal zijn er al bijna 10.000 sportievelingen ingeschreven voor het Antwerpse loopfeest. “40% daarvan komt uit de provincie Antwerpen, 6% komt uit Nederland. Op de 10 Miles valt de sterke vertegenwoordiging van de vrouwen (één op drie) op”, aldus Broekmans, die in totaal zo’n 40.000 lopers verwacht op 27 april. Dat zou meteen een verbetering van het record van vorig jaar (35.000) betekenen.

Ook heel wat Bekende Vlamingen zullen weer van de partij zijn in Antwerpen. Onder andere Tom Waes, Geert Hoste, Tine Embrechts, Joke van de Velde, Francesca Vanthielen, Ronny Mosuse en Otto-Jan Ham staan al op de startlijst.

MEER DEELNEMERS, MEER COMFORT

Om het comfort van de deelnemers én supporters te vergroten werd het programma gespreid over een volledige dag. “De DVV Antwerp Marathon start om 9u, gevolgd door de Chiquita Kids Run om 11u en de DVV Antwerp Short Run om 12u. Tot vorig jaar zaten alle andere afstanden dan de marathon gebald in de namiddag. Vanaf nu staan daar alleen nog de ASICS Ladies Run (13u) en de DVV Antwerp 10 Miles geprogrammeerd. Door die spreiding zal ook de verkeersstroom naar en van Linkeroever vlotter verlopen.”

Het loopcomfort zelf wordt aangepakt door de 10 Miles in drie waves op te delen, met start om 15u, 15u30 en 16u. Op basis van hun doeltijd worden deelnemers in de juiste wave geplaatst, waarbij de snelste lopers in de eerste wave terechtkomen.

UNIEKE SFEER

De organisatie wil de deelnemers een onvergetelijke belevenis aanbieden. Daarom werd er geïnvesteerd in nog meer sfeeracties. “Op het parcours is er heel wat animatie voorzien in de vorm van DJ’s, muziekgroepen, doedelzakspelers en cheerleaders”, zegt Broekmans. “Nieuw is de tribune aan de finish van de 10 Miles. Studio Brussel zendt opnieuw live uit van 12u tot 18u vanop Linkeroever en bekende DJ’s van de populaire zender zullen het loopfeest compleet maken in drie supporterszones: aan de Kaaien bij de voetgangerstunnel, op het Sint-Paulusplein en op de Oude Leeuwenrui.”

Broekmans merkt duidelijk dat lopen voor het goede doel steeds populairder wordt. “Naar verwachting zullen we 250.000 tot 300.000 euro ophalen voor diverse goede doelen. Tal van individuele lopers en bedrijven verbinden zich immers aan een goed doel, zoals Think-Pink, Handicap International, Cliniclowns, Beyond the Moon, Welzijnszorg en Dokters van de Wereld. Er zal ook speciale aandacht besteed worden aan de Special Olympics Europese Zomerspelen die later dit jaar in Antwerpen georganiseerd worden.”

INSCHRIJVEN?

Inschrijven voor de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon kan nog tot en met 14 april via de officiële website en tot en met 24 april bij de filialen van Runners Service Lab. Op 25, 26 en 27 april kan je ter plekke inschrijven in de RS Lab Runners Expo op het F. Van Eedenplein.