Thomas Van der Plaetsen verzekerde zich gisteren allicht voor het WK indoor. De meerkamper deed dat met een nieuw Belgisch indoorrecord. “Ik maak de aansluiting met de wereldtop”, klonk Van Der Plaetsen op Sporza radio.

Normaal gezien had Van Der Plaetsen ook vorig weekend al een zevenkamp afgewerkt. In het Estlandse Tallinn moest hij toen omwille van ziekte opgeven. “Ik zat nochtans in supervorm”, klonk hij.

Met zijn 6188 punten van afgelopen weekend zette VDP de tweede beste wereldjaarprestatie neer. Helemaal zeker is de Universiade-kampioen nog niet van deelname aan het WK indoor. “Maandag wordt de lijst voor het WK afgesloten en ik denk niet dat er ergens nog een wedstrijd is. In Rusland is er wel nog een kampioenschap, maar het moet al heel verkeerd lopen dat daar twee betere prestaties geleverd worden.”

Lees meer op Sporza.be

Beluister het interview (Sporza) hieronder.