Vandaag heeft de IAAF de namen bekendgemaakt van de meerkampers die uitgenodigd worden om te participeren aan het WK indoor in Sopot begin maart. Thomas Van Der Plaetsen is opgenomen in het lijstje met zijn tweede wereldjaarprestatie.

Van Der Plaetsen werkte afgelopen weekend in Apeldoorn een uitstekende meerkamp af met tot gevolg een nieuw nationaal record en tweede wereldjaarprestatie. Deze score van 6188 punten levert hem nu een WK ticket op voor Sopot, want met zijn tweede wereldjaarprestatie valt hij binnen de top 3 van de wereld.

Voorlopig lijstje van de 7 meerkampers die al uitgenodigd zijn voor WK indoor (de atleet die een wildcard ontvangt, moet hier nog aan toegevoegd worden).

Mannen:
Eaton
Kravchenko
Behrenbruch
Warner
Sintnicolaas
Van Der Plaetsen
Kasyanov

Vrouwen
Melnychenko
Day
Rath
Theisen-Eaton
Maksimava
Fyodorova
Broersen