Dario De Borger heeft afgelopen weekend zijn eerste wedstrijd van het nog jonge seizoen afgewerkt. Hij haalde meteen de Vlaamse titel in 7″92, geen onaardige tijd voor een eerste wedstrijd.

Dario De Borger - Foto: Jasper Jacobs
Dario De Borger – Foto: Jasper Jacobs

De atleet van Atletiek Vlaanderen begon in de reeksen met 7″95. In de finales kneep hij nog iets van deze tijd af met 7″92, geen excellente, maar zeker ook geen slechte chrono voor een eerste wedstrijd. “Het ging vrij goed, alleen mis ik nog agressie en ritme”, reageerde De Borger na zijn wedstrijd. Nu staat komend weekend voor hem nog een wedstrijd in Luxemburg op het programma, de Flanders Indoor volgt een week later, een week erop is het het BK alle categorieën en nog eens 6 dagen daarna valt het NK indoor. Die laatste wedstrijd staat op 15 en 16 februari op de kalender en is de laatste wedstrijd waar Dario een poging gaat wagen voor de WK-limiet binnen te halen. Deze staat op 7″67 en hij droomt er stiekem van om deze winter al deze tijd te lopen en zich dus te verzekeren van een ticket richting het WK indoor te Sopot. Bekijk hieronder een interview met Dario De Borger na het KVV AC Indoor.