Dario De Borger was een van de acht atleten – vier vrouwen, vier mannen – die op de Memorial mochten deelnemen aan de eerste gemengde horderace. Het draaide goed uit voor De Borger: hij won in 13”56, een nieuw PR, dat evenwel niet gehomologeerd kon worden door het niet-officiële karakter van de wedstrijd. “Vanaf horde 5 of 6 kreeg ik de vrouwen in het vizier en op dat moment kreeg ik een boost. Ik zat nog altijd in vorm, ik wist dat ik mijn record nog kon lopen, ik heb de rest van het seizoen gewoon altijd heel veel pech gehad met de wind.” Ook over de discipline zelf, de gemengde horden, was hij zeer te spreken. “Ik vind dat dit echt meer moet toegepast worden. Of zaken zoals de 1500m afvalling, omdat er dan meer wordt doorgelopen, zoals nu ook met de mannen tegen de vrouwen.”

Bekijk het volledige interview hierboven.