Pieter-Jan Hannes is verkozen tot Europees atleet van de maand december. De Antwerpenaar haalde het al ruim in de online poll, maar wist ook de media en experts van de EAA te overtuigen. Zijn indrukwekkend Europese beloftentitel in het veldlopen van afgelopen maand maakte blijkbaar indruk op heel het continent.

De online poll (die doorging op Facebook) werd gisteren al afgesloten. Hannes haalde het met 43% van de stemmen, ruim voor de Spanjaard Roberto Alaiz, die tweede werd. De Spaanse veldloper zou ook tweede worden in de einduitslag. De Franse polsstokspringer Renaud Lavillenie werd derde.

Bij de vrouwen won de Française Sophie Duarte. Zij won in Belgrado de Europese titel in het veldlopen bij de senioren vrouwen.

Niet uniek, wel zeldzaamheid

Het gebeurt maar heel zelden dat een Belgische atleet genomineerd wordt, laat staan in de prijzen valt, in de verkiezing voor Europees atleet van de maand. Hannes zijn laureaat is echter geen unicum. Atelaw Bekele, in 2011 Europees veldloopkampioen bij de senioren, ging hem al voor. Ook Kim Gevaert won in juni 2007 al eens de prestigieuze titel. De verkiezing wordt sinds januari 2007 maandelijks georganiseerd door de EAA.

De officiële mededeling werd op dinsdagavond gedaan op de website van de Europese atletiekliga.