De organisatie van de Lotto CrossCup heeft voor een internationaal getint deelnemersveld gezorgd voor de 5de manche van het regelmatigheidscriterium in Hannuit. De Belgische atleten zullen dus hun handen vol hebben met Keniaanse, Ethiopische en nog andere buitenlandse atleten.

Imana Truyers zien we zondag terug. - Foto: Tomas Sisk
Imana Truyers zien we zondag terug. – Foto: Tomas Sisk

Eerst en vooral kunnen we vertellen dat de beste Belgen alvast present zullen tekenen. Met Almensh Belete en Veerle Dejaeghere bij de vrouwen, en bij de heren Jeroen D’hoedt, Bashir Abdi & Koen Naert. Enkel Pieter-Jan Hannes is er zondag niet bij, hij focust op de zomer en gaat daarom geen lange crossen meer lopen dit seizoen. Bij de vrouwen zien we Imana Truyers terug na een blessure, voor Zenobie Vangansbeke komt de wedstrijd nog te vroeg. Voor onze nationale veldlooptoppers is tegenstand geregeld met sterke Afrikaanse en Europese atleten. Bij de vrouwen wordt wel wat verwacht van de Keniaanse Virginia Nyambure. Zij won immers afgelopen weekend moeiteloos de Abdijcross in Nederland, waar Veerle Dejaeghere op iets meer dan 40 seconden achterstand derde werd. De Ethiopische Adamu Birthukan zal waarschijnlijk ook meespelen om winst. Vorig jaar moest zij in Hannuit nog de duimen leggen voor een landgenote die er zondag niet bij is. Eerste Belgische vorig jaar was trouwens Veerle Dejaeghere met een vijfde stek.

Wint Aweke Ayelaw na 2013 nu ook in 2014 te Hannuit? - Foto: Tomas Sisk
Wint Ayelew Aweke na 2013 nu ook in 2014 te Hannuit? – Foto: Tomas Sisk

 

Bij de heren krijgen we ook de winnaar van de Abdijcross te zien. Titus Mbishei is de Keniaan die in Nederland de overwinning naar zich toe trok. Landgenoot Andrew Magnata, die afgelopen weekend tweede werd, komt ook aan de start. Dame Tasama, die in het Park van Laken nog als vijfde finishte, zullen we ook in actie zien in Hannuit, maar de topfavoriet is Ayalew Aweke. De Ethiopiër liep in 2013 ook als eerste over de meet na een overtuigende wedstrijd. Eens kijken of hij zondag zijn huzarenstukje kan over doen.

De voorlopige deelnemerslijst vindt u hier.