Dubbel Olympisch – en wereldkampioen Mo Farah trekt een maand op hoogtestage in Kenia. De Brit verblijft er in de Rift Valley, in het trainingskamp van de Nederlandse Lornah Kiplagat in de voorbereiding op zijn marathondebuut op 13 april.

Farah maakt zijn debuut op de legendarische 42km195 in eigen land, op de marathon van Londen. Naar aanloop daarvan werkt de Brit van Somalische oorsprong een maandlange stage af in het Keniaanse Iten, in de Rift Valley. Zes andere Britse atleten zullen hem vergezellen. De atleten verblijven er in het trainingskamp van de Keniaans geboren Lornah Kiplagat, de Nederlandse voormalige wereldkampioene op de marathon en in het veld. Farah trok de laatste zes winters ook naar dat kamp.

Iten ligt op zo’n 2400m boven de zeespiegel en is een gekend oord voor langeafstandsatleten. Wilson Kipsang, de huidige wereldrecordhouder op de marathon, groeide er op. Niet toevallig komt ook Kipsang, net als een bijzonder breed en sterk deelnemersveld, aan de start in Londen.