Opvallend verhaal vandaag in de Topsporthal te Gent. Daar vonden de Waalse kampioenschappen 4x200m plaats en het Belgische record veranderde in eenzelfde discipline tweemaal van eigenaar in slechts enkele minuten.

Het gebeurde allemaal op het LBFA-kampioenschap vandaag in de Topsporthal te Gent.
Het gebeurde allemaal op het LBFA-kampioenschap vandaag in de Topsporthal te Gent.

Nadat het Waals-kampioenschap voor cadetten en scholieren erop zat, stond de 4x200m nog op het programma. Daar werd ook gedongen voor de Waalse titels, nu wel bij de junioren en senioren. Vooraf het kampioenschap stond het Belgisch record voor clubs bij de junioren mannen nog op naam van FLAC die in 2001 1’32″29 klokten. Vorige week echter bleef de CABW-juniorenploeg maar op een halve seconde van het nationale record steken en vandaag was dit team berust op revanche, berust op een nieuw BR. Dat kwam er ook, want de ploeg met Vincent Stas als bekendste naam, liet aan het einde van hun aflossing 1’31″83 noteren. Maar lang stond het nationale record niet op de tabellen, want in de reeks erop, sneuvelde het weer. Het waren de mannen van USBW die de vreugde bij CABW ineens een pak lieten afnemen, want met 1’31″67 liepen zij nog sneller. Bekijk hieronder de wedstrijden op video (met dank aan Noémie Lins) met in de eerste video het eerste BR en in de tweede de verbetering van het eerste BR.  De volledige uitslagen van het LBFA-kampioenschap voor cadetten en scholieren en voor junioren en senioren (op de 4x200m) vindt u trouwens hier.