Willem van Schuerbeeck kreeg gisteren de halve marathon in Egmond op zijn bord. De Belgische marathonloper uit Merchtem liep deze wedstrijd voor de derde keer en eindigde uiteindelijk als 13de in in 1u05’56, een goede minuut trager dan de vorige editie.

Willem was ontgoocheld na zijn wedstrijd, zo laat hij op zijn site weten. “Ik was de voeling met de kopgroep al rap kwijt en hierdoor verloor ik veel tijd.” Maar lang tijd om teleurgesteld te zijn, is er zeker niet, want deze wedstrijd stond enkel in teken van een andere race, van veel groter belang. De 29-jarige VAC-atleet wil immers richting het EK in Zürich op de marathon en hiervoor moet hij eerst nog het minima halen. Hij gaat zich over een drie maanden, 14 april, wagen aan dé limietpoging in Rotterdam met als absoluut hoofddoel een tijd onder de 2u13’30” (individuele EK-limiet).

Bekijk hieronder een interview met Willem Van Schuerbeeck van onze collega’s van Losse Veter.