In de prestigieuze halve marathon in het Nederlandse Egmond waren Regis Thonon bij de mannen en Hanna Vandenbussche bij de vrouwen de beste Belgen. Ze waren respectievelijk achtste en tiende.

De zege bij de mannen was in Egmond, waar de eerste wedstrijdhelft op het strand wordt afgewerkt, voor de Ethiopiër Dawit Wolde. Hij won een spannende sprint met een groepje van vier en klokte 1u02’41. Nederlander Abdi Nageeye werd knap tweede voor de regerende wereldkampioen marathon Ghirmay Ghebreslassie uit Ethiopië. Onze landgenoot Regis Thonon deed het eveneens heel goed en werd in 1u05’52 achtste. Willem Van Schuerbeek was op een elfde plaats in 1u06’35 tweede Belg, Dennis Laerte was met 1u07’56 derde Belg op een twaalfde stek.

Bij de vrouwen was de winst voor de Bahreinse Desi Jisa. Ze haalde het in 1u12’08. Beste Nederlandse was Ruth van der Meijden op een vijfde plaats in 1u13’57. Hanna Vandenbussche was als tiende beste landgenote in 1u17’04. Karen Van Proeyen was in 1u19’18 twaalfde.