Victoria Mitchell is op een wel heel bijzondere manier op zoek naar sponsors. De Australische steeplespecialiste biedt een deel van haar lichaam aan voor permanente tatoeage. Ze hoopt hiermee tot 30.000 dollar op te halen aan sponsoring.

Mitchell nam al deel aan de Olympische Spelen van Peking in 2008, waar ze dertiende werd in de reeksen van de 3000m steeple. Ook de volgende Olympiade hoopt de inmiddels 31-jarige Australische er opnieuw bij te zijn. “Niet zonder de nodige sponsoring”, moet ze gedacht hebben, want wie er een slordige 30.000 dollar voor over heeft, mag een plekje op haar enkel volledig vrij invullen met een tattoo. Eerder al liet ze sponsors bepalen in welk kleur ze haar hoofdhaar moest verven. Zo draafde ze al op met felroze haartooi.

De tattoo op haar enkel zou de grootte hebben van een businesskaartje. Toch zou ze hiermee in problemen kunnen komen met de regelgeving van de IAAF, de internationale atletiekfederatie. Die laat voor de meeste competities immers enkel vermelding van club, team of nationaliteit toe, naast het logo van de kledinglijn. Andere vormen van reclame door middel van sieraden en dergelijke zijn normaal gezien verboden. Veel atleten hebben echter al hun ongenoegen hierover geuit en menen dat dergelijke regelgeving de commercialisering van de sport tegenhoudt.