Er werd al heel wat over gezegd en geschreven, maar er zou dan toch geen clash komen tussen toppers Kenenisa Bekele en Mo Farah op de komende Londense marathon. Hoewel die geruchten door beide partijen nooit bevestigd waren, ontkrachte organisator Dave Bedford de titanenstrijd nu met klem. “De kans is klein dat Bekele naar Londen afzakt”, klonk hij op een interview op de BBC.

Mogelijks zat Bekele’s prijskaartje er voor iets tussen. De gevierde Ethiopische afstandskoning heeft dan ook een roemrijk palmares. Met Olympische  – en wereldtitels op de 5000 en 10000m en meervoudig wereldkampioen veldlopen werd hij één van de meest succesrijke atleten allertijden. Dat enkel Mo Farah, met een dubbele zege op de Spelen van Londen en het laatste WK in Moskou, het dichtste in de buurt kwam, maakte een clash tussen beide heren bijzonder aantrekkelijk. Beiden speculeerden al even over hun (gezamenlijke) marathondebuut, maar tot een officiële bevestiging van de Londense marathonstrijd kwam het nooit.

Ook zonder Bekele weet Bedford te imponeren met zijn deelnemersveld. “Er komen sowieso 14 heren aan de start die al eens sneller liepen dan 2u08’20”, klonk hij trots. “Ook de wereldrecordhouder Wilson Kipsang en de regerende wereld- en Olympische kampioen Stephen Kiprotich zullen daar bij zijn.” Mo Farah weze gewaarschuwd.