Abraham Kiprotich, de Franse marathonloper van Keniaanse afkomst, testte positief na zijn winst op de marathon van Istanboel, op 17 november dit jaar. In het A-staal van de 27-atleet werden sporen van EPO gevonden. Dat meldt de Franse krant L’Equipe. De tegenexpertise moet nog gebeuren.

Abraham Kiprotich won de marathon van Istanboel in 2u12’28. Op een dopingcontrole na de wedstrijd werden sporen van synthetisch EPO teruggevonden. Een half jaar daarvoor had Kiprotich, die in 2011 Fransman werd, ook al de marathon van Daegu op zijn naam geschreven. Kiprotich nam voor Frankrijk eveneens deel aan de Spelen in Londen. Hij riskeert een schorsing van twee jaar.

Het nieuws komt er niet totaal onverwacht. Eerder al had de Franse federatie de man al eens serieus op de vingers getikt omwille van “manquements administratifs”. Hij kreeg toen een schorsing van 2 weken.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.