Jan Van Den Broeck start vandaag zijn seizoen met een 300m op de 3de Cedric Van Branteghem eindejaarsmeeting. De atleet van Topsport Defensie wil komend seizoen knallen en richt zijn pijlen op de limieten voor het WK indoor en EK outdoor.

Foto: Ruben Van Den Berghe
Foto: Ruben Van Den Berghe

“Als ik zo terugblik op vorig seizoen zit ik wat met een dubbel gevoel”, aldus de 24-jarige Baasrodenaar. In de winter kon hij zijn goede vorm net niet verzilveren met een EK-ticket en in de zomer geraakte hij net niet binnen in de topwedstrijden en was het lang zoeken naar een ideale race. In Heusden op de KBC-nacht vond hij deze dan wel en dat leidde meteen tot een verbetering van zijn beste van 1’47″01 naar 1’46″44.

De 800m-loper kijkt nu al uit naar komend seizoen. In oktober zorgde een val van de trap wel voor een gebroken teen en 4 weken alternatief trainen, maar intussen zit de atleet uitkomend voor LAT al goed op schema. Vandaag start Jan zijn seizoen met een 300m in de Topsporthal te Gent. Verder staat het provinciaal kampioenschap volgend weekend ook nog op zijn programma en dan moet hij nog bekijken met zijn trainer naar welke wedstrijd hij gaat pieken om misschien wel een WK-ticket binnen te halen. De limiet staat op 1’47″00 en met een persoonlijk record van 1’47″19 is de kans niet onbestaande dat hij hierin slaagt.