Usain Bolt lukte op de Olympische Spelen in Peking in 2008 een unicum. De Jamaicaanse topsprinter haalde er met drie wereldrecords (100m, 200m, 4x100m) drie gouden medailles binnen. Die prestatie leverde de snelste man ter wereld op… zo’n 1000 Chicken McNuggets.

Dat zou te lezen zijn in de autobiografie van Usain Bolt, Faster Than Lightning, die sinds kort verkrijgbaar is. Volgens de Britse krant The Independent zou daarin te lezen zijn dat Bolt zowel zijn ontbijt, lunch als avondmaal in de lokale McDonalds nuttigde. Dat de snelste man ter wereld ook een goede eter is mag duidelijk zijn. Tien dagen lang verorberde Bolt zo’n 100 McNuggets per dag.

“Aanvankelijk nam ik een doosje van 20 over de middag en nog eentje ’s avonds”, schrijft Bolt. “De volgende dag nam ik er twee als ontbijt, één ’s middags en nog één ’s avonds. En zo ging het maar door. Ik nam er soms zelfs frietjes bij.”

Voor dat verrassende dieet had Bolt een pasklaar antwoord klaar. Hij zou de Chinese voeding niet vertrouwen en wist dat hij de kippenvingers bij McDonalds goed verteerde. Op die manier kwam hij niet voor verrassingen te staan in de Chinese hoofdstad.

Dat die 100 McNuggets alleen al goed zouden zijn voor zo’n 5000 kilocaloriën per dag, suggesteert dat Bolt niet stil zat in Peking.