Morgen start het hele Lotto CrossCup gebeuren weer met de Relays. Het strijdtoneel voor de eerste echte manche is traditiegetrouw de Blaarmeersen in Gent en een hoop toppers tekenen weer present.

Kan Veerle Dejaeghere AVR morgen aan de winst helpen? - Foto: Jasper Jacobs
Kan Veerle Dejaeghere AVR morgen aan de winst helpen? – Foto: Jasper Jacobs

Nadat de jeugd zijn opwachting heeft gemaakt is het om 14u00 de beurt aan de senioren dames. De eerste loopster van elk team in deze categorie hoeft 1000m af te werken, de tweede 1500m en de slotloopster 3000m. Topfavoriet in onze poll is de winnaar van vorig jaar, VAC. Almensh Belete en Rosemary Kitushi, die de Vlaams-Brabantse club vorig jaar aan de overwinning hielpen, zijn er dit jaar niet bij. Amber Teugels en Heidi Van Maele vervangen hen en krijgen samen met Jenna Wyns de bijna onmogelijke taak om de titel van VAC te prolongeren.

Bij de senioren dames wordt er veel wat verwacht van AVR. In vergelijking met vorig jaar moeten ze wel wat inboeten want Barbara Maveau, die vorig jaar als tweede van het drietal liep, moet dit jaar passen wegens zwangerschap. Laura Huyghe zal haar vervangen en loopt meteen als eerste. Sofie Gallein loopt als tweede om dan de aflossingsstok door geven aan de ervaren Veerle Dejaeghere. Ook op DCLA werd een hoop geprognosticeerd. De ploeg die vorig jaar werd gediskwalificeerd, bestaat net als vorig jaar uit Eline Deboth, Sigrid Vanden Bempt en Veerle Van Linden. Verder lijken ook nog RCG, RFCL en ACME aanspraken te maken op een podiumplek. Die laatste ploeg heeft trouwens een opvallende startloopster, Axelle Dauwens. De 400m-hordeloopster moet, samen met Axana Schaeverbeke en Zenobie Vangansbeke, ACME naar een plaats binnen de eerste drie helpen. Iets wat de ploeg vorig jaar net niet kon, met een 4de stek.

Wat kan Atelaw Bekele morgen voor zijn nieuwe ploeg VAC? - Foto: Jasper Jacobs
Wat kan Atelaw Bekele morgen voor zijn nieuwe ploeg VAC? – Foto: Jasper Jacobs

De wedstrijd bij de mannen staat om 14u30 gepland. De eerste loper van elk team krijgt daar 1350m voorgeschoteld, de tweede 3000m en de laatste loper van het drietal krijgt 4500m op zijn bord. VAC is ook bij de mannen topfavoriet in onze poll. Net zoals bij de dames, staat morgen een heel andere ploeg aan de start dan die van vorig jaar. Zo komen Dame Tasama en Robin Hendrix dit jaar niet in actie, maar vervangen Alex Kibet en Atelaw Bekele hen. Lukas Van Assche is de enige die van het winnende team van vorig jaar, ook dit jaar op zoek gaat naar de titel. Hun dichtste belagers leken tot zaterdagnamiddag EA en OEH. Maar OEH, dat aanvankelijk uit het drietal Schockaert, Kimeli en D’hoedt ging bestaan, moet het doen zonder hun laatste loper die zaterdagnamiddag een lichte blessure opliep en lijkt daardoor nog weinig kans te maken op een ereplaats. EA eindigde vorig jaar tweede en enkel starloper van vorig jaar, Pieter Claus, kan er dit jaar niet bij zijn. Hij wordt vervangen door  Bert Van Der Hoeven, die samen zal lopen met Lander Tijtgat en Koen Naert. Verder lijken OLSE, RFCL en RESC nog aanspraak te maken op de derde en laatste plek op het podium.

 

De startlijsten (nog niet volledig) zijn hier te bekijken.

Het programma voor morgen is hier te bekijken.

De uitslagen van vorig jaar zijn hier te bekijken.

 

Tenslotte kan je je nog tot zondagmiddag 14u00 inschrijven voor de veldloop-pronostiek Mega Spike. Inschrijven kan op www.megaspike.be!