Met de CrossCup-Relays van zondag 27 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2013-14 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische (top)crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks een voorbeschouwing online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Jeroen Hendrikx (LOOI) is de volgende in onze rubriek “Winterkriebels”. De nummer 4 van het BK 10.000m op de piste van afgelopen zomer,  kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Ik ben volledig hersteld van de stressfractuur die helaas het tweede deel van mijn zomerseizoen verstoorde. Ik heb heel wat alternatieve trainingsuren achter de rug, maar sinds september heb ik ook de looptrainingen terug hervat. Na een trainingsstage in Cyprus tijdens de herfstvakantie zou ik klaar moeten zijn voor mijn seizoensstart.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Ik start mijn winterseizoen in Roeselare en zal daarna deelnemen aan de rest van de Lotto CrossCup manches, lange cross. De avondveldloop van eigen club LOOI en het Provinciaal kampioenschap staan ook op mijn programma.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik heb deze zomer een stap voorwaarts gezet en hoop deze lijn te kunnen doortrekken tijdens de winter. Omwille van de verstoorde voorbereiding verwacht ik, zoals eerder gezegd, mijn goede vorm pas na Nieuwjaar terug te vinden. Ik hoop met de Belgische subtop te kunnen meestrijden en ambieer een top 10-plaats tijdens de crosscup wedstrijden!

Wie verwacht u als rechtstreekse tegenstanders en/of geef uw top3 voor het CC-eindklassement?
* Afgelopen zomer verbleef ik samen met onder andere Koen Naert en Jeroen D’ Hoedt in Sankt-Moritz. Deze twee atleten waren toen al hongerig naar het veldloopseizoen en daarom verwacht ik ze ook goed vooraan. Pieter-jan Hannes en Bashir Abdi zullen na hun sterke zomer ook zeker en vast gaan meestrijden. Daarachter verwacht ik een open strijd met wisselende en verrassende uitslagen afhankelijk van de omloop. Hopelijk kan ik hier enkele keren meespelen, maar ik mik vooral op top-10 plaatsen.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Moeilijk te zeggen, maar ik ben wel benieuwd om te zien wat youngster en nieuwkomer Steven Casteele kan bij de grote jongen.

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg(en)?
* Ik hoop deze winter een Looise-tandem vooraan te zien en selecteerde daarom ook mezelf en clubgenoot Krijn Van Koolwijk. Met wat minder pech dan vorig jaar, verwacht ik ook wat punten van Mats Lunders. Gelegenheids- trainingspartner Erwin Leysen zal vanaf December ook terug in het land zijn, vandaar die keuze. Bij de dames kies ik vooral Limburgs: Imana Truyers, Hilde Kippers en Anja peeters mogen deze eer hoog houden.

De MegaSpike-ploeg “Snellejerre” van Jeroen bestaat uit:
>> Mannen: Mats Lunders (LYRA – 19m), Jeroen Hendrikx (LOOI – 13m), Krijn Van Koolwijk (LOOI – 13m), Thomas De Bock (HAMM – 13m) & Erwin Leysen (OLSE – 6m)
>> Vrouwen: Imana Truyers (AVT – 14m), Sofie Van Accom (ACHL – 8m), Els Rens (AVZK – 7m), Anja Peeters (LOOI – 5m) & Hilde Kippers (AVT – 3m)

Meer info ivm deze Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be