Vandaag vond in Brussel de grootste aflossingsmarathon ter wereld plaats: De Acerta Brussels Ekiden. Voor dit evenement kwamen zowat 1500 ploegen richting de hoofdstad, goed voor 9000 lopers. Bij de mannen ging de overwinning net als vorig jaar naar Catherine de Valois Sport, bij de vrouwen mocht het team DCLA van juichen.

Podium clubklassement bij de mannen. - Foto: Tomas Sisk
Podium clubklassement bij de mannen. – Foto: Tomas Sisk

De Acerta Brussels Ekiden in en rond het Koning Boudewijnstadion in Brussel was helemaal volzet. Om 13u werd het startschot gegeven door Tia Hellebaut en Mitsuo Sakaba, ambassadeur van Japan, het land waar de Ekiden van afkomstig is. Als snel pakte team 1 van Catherine de Valois Sport de leiding met Isaac Kimeli. Maar bij de wissel tussen de vierde en vijfde loper nam de 6de loper het lint aan in de plaats van de vijfde loper waardoor team 1 van Catherine de Valois Sport gediskwalificeerd werd. Team 2 van Catherine de Valois Sport, dat toen als tweede liep, kwam zo meteen aan de leiding en hield de koppositie tot het einde aan. Zo prolongeerde Catherine de Valois Sport hun titel aan het einde van de 42,195 km, nu wel met ander team dan vorig jaar. Het pakte de winst in 2’10″33 voor een mixed team van Running Center Leuven. De derde stek was voor AC Hamme, zij werden daarmee meteen ook Belgische kampioen bij de clubs. CABW werd tweede in dat klassement, ACG derde.

Bij de vrouwen won net als vorig jaar DCLA. Ze haalden het in 2’36″30 voor CABW. AVR vervolledigde de top 3.

De volledige uitslagen van de Acerta Brussels Ekiden vindt u hier.

Winnende ploeg bij de vrouwen: DCLA - Foto: Tomas Sisk
Winnende ploeg bij de vrouwen: DCLA – Foto: Tomas Sisk

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.