Twee Russische atletes zijn tegen de dopinglamp gelopen. Het zou gaan om kogelstootster Anna Avdeyeva en speerwerpster Mariya Yakovenko. Avdeyeva zou positief bevonden zijn 30 juli terwijl ze een trainingskamp afwerkte. De kogelstootster heeft al enkele grote prijzen verzameld. Zo werd de 28-jarige atlete al eens Europese kampioene indoor in 2011. Op de Olympische Spelen in Londen stelde ze wel teleur, want ze kon zich een jaar na haar Europese titel immers niet plaatsen voor de finale.

De andere atlete die een positieve dopingplas heeft afgeleverd, is de 31-jarige speerwerpster Mariya Yakovenko. De atlete met een persoonlijke beste van 62m23 heeft op een wedstrijd op 19 februari positief getest. Zij heeft – in tegenstelling tot de kogelstootster – nog niet zo’n grote prijzen op haar palmares staan. Haar belangrijkste notering tot nu toe liet ze in 2003 op het EK voor beloften optekenen, waar ze 3de werd.