Zowat de volledige wereldtop in het hoogspringen bij de dames zal vrijdag 6 september afzakken naar de Belgische hoofdstad voor de Memorial Ivo Van Damme. De komst van de Olympische kampioene Anna Chicherova en het Belgische meerkamptalent Nafi Thiam is al een tijdje aangekondigd, maar nu hebben ook 4 andere wereldtoppers hun deelname bevestigd.
Nafi Thiam bezorgde België dit seizoen nog 12 belangrijke punten in het hoogspringen op de Europabeker in Dublin. - Foto: Isabeau Grillet
Nafi Thiam bezorgde België dit seizoen nog 12 belangrijke punten in het hoogspringen op de Europabeker in Dublin. – Foto: Isabeau Grillet

De organisatie van de Memorial Van Damme wil koste wat het kost 6 september Tia Hellebaut nog een laatste keer eren en in de bloemetjes zetten op een gepaste manier. Daarom zullen ze zorgen voor hoogspringen op topniveau dezelfde avond. Zo zal de top 5 van het afgelopen wereldkampioenschap present tekenen. Want na Chicherova (gedeeld brons), hebben ook wereldkampioene Svetlana Shkolina, Brigetta Barrett (zilver), de Spaanse Ruth Beitia (gedeeld brons) en de Zweedse Emma Green (vijfde) hun deelname bevestigd.

Tia Hellebaut is in de wolken met de komst van de absolute wereldtop naar de Memorial. “Dit is inderdaad redelijk indrukwekkend! Ik kan er alleen maar trots op zijn, zowel voor de meeting waarvoor ik nu werk als toch ook een beetje voor mezelf.”

Naast deze 5 wereldtoppers zal ook onze Belgische meerkamptrots Thiam deelnemen aan het hoogspringen in Brussel. Enkel de Kroatische Blanka Vlasic ontbreekt een beetje op de deelnemerslijst. Zij moet noodgedwongen forfait geven voor de prachtige atletiekavond omwille van een voetblessure.