Foto: Atletieknieuws
Foto: Atletieknieuws

Damien Broothaerts werkte gisteren op de B-meeting in Huizingen de 100m, 200m en het verspringen af. De eerste twee nummers gingen goed voor hem met 10″58 en een 2de plaats op de 100m en 21″40 en nog een 2de plaats op de 200m. In het verspringen verbaasde hij iedereen met een sprong van 7m03 zonder training en enkel voor een weddenschap. Dit leverde hem zelfs nog een derde plaats op. Wij spraken met Damien ook even over het WK in Moskou. Hij kent de broers Borlée namelijk heel goed. Hij meent dat ze over een goede vorm beschikken en indien ze de finales bereiken, dan is volgens hem alles mogelijk. Ook keken we even vooruit naar volgend seizoen met de hordeloper. “Ik denk dat volgend jaar er veel zal veranderen voor mij!”, zei Damien gisteren. “Ik denk immers aan een overstap van de hoge horden naar de sprintnummers zonder horden. ” Zo is er de kans dat hij volgend jaar voor het EK minimum gaat op de 100m en 200m. “We zullen zien volgend jaar, maar ik denk dat de kans groot is dat ik volgend jaar geen hoge horden meer ga doen…”

Bekijk het volledige interview hieronder.