Marieke Vervoort - Foto: Jasper Jacobs
Marieke Vervoort – Foto: Jasper Jacobs

De operatie van rolstoelatlete Marieke Vervoort is gisteren goed verlopen. Dat verklaarde haar trainer Jo Cooman vandaag. “Wielemie” werd geopereerd in het Universitair Ziekenhuis in Leuven naar aanleiding van haar valpartij vorige woensdag op het WK voor mindervaliden in Lyon. In de finale van de 800m kwam ze toen in aanraking met haar Canadese concurrente (lees hier opnieuw).

“De dokters zijn erg tevreden met de ingreep”, verklaarde Cooman. “Nu komt het erop aan om zo veel mogelijk te rusten. Het is nog veel te vroeg om uitspraken te doen over de nabij of verre toekomst.”

Marieke Vervoort treedt normaal aan op de Memorial Van Damme op 6 september. De volledige Paralympische finale zou er present tekenen. Het blijft voorlopig koffiedik kijken op de deelname van Vervoort in het Koning Boudewijnstadion.