Marieke Vervoort - Foto: Jasper Jacobs
Marieke Vervoort – Foto: Jasper Jacobs

Marieke Vervoort is in de finale van de 800m gevallen op 200m van de finish. De deelneemsters speelden tot zo’n 300m voor de finish nog een kat-en-muisspel waarin ze met enkele naast elkaar relatief rustig reden. Maar met nog 300m te gaan plaatsen de Canadese Michelle Stilwell en Marieke Vervoort respectievelijk vanuit baan 1 en 2 een versnelling en zorgden ze voor afscheiding. Tot zo’n 200m bleven ze nog naast elkaar rijden, maar dan kwam het opeens bij het ingaan van de bocht tot een botsing waar Marieke Vervoort op de grond kwam te liggen en moest opgeven. Hoe de botsing tot stand kwam is nog niet duidelijk. De Canadese Stilwell, die vooraf als grootste concurrente werd geacht van Vervoort, kon uiteindelijk na wat hinder toch nog sprinten naar een 2de plaats. Het was de Amerikaanse Cerry Morgan die door de val langszij wist te komen en het goud pakte. De schade die Marieke Vervoort opliep leek niet zo groot, maar vanbinnen zal ze natuurlijk wel geraakt zijn. Z Dit is één van de 3 wedstrijden op het WK waar Marieke zo naar uitkeek en waar ze zo graag het goud wou pakken.

Vrijdag staat de finale van de  100m om 18u06 – als Marieke niet te veel schade heeft opgelopen – nog op haar programma, zaterdag is het de finale van de 200m op 16u12 waar Wielemie ook zou aan deelnemen.

UPDATE:

Vervoort werd overgebracht naar een ziekenhuis in Lyon. Daar bleek dat ze haar schouder ontwricht heeft in de valpartij. Vervoort mag daardoor een streep trekken door deelname aan de 100m en 200m en zit voor haar het WK erop.

De volledige resultaten van de 800m zijn hier te bekijken.

De wedstrijd bekijk je hieronder.

Update: Sporza publiceerde een interview met Marieke Vervoort na haar ziekenhuisbezoek. “Ik heb al heel wat traantjes gelaten”, zo zei ze aan de journalist. Bekijk dat volledig interview hier.