De shortlist met kandidaten voor de Vlaamse Reus 2015 is bekendgemaakt. Paralympiër Marieke Vervoort zit bij de laatste drie, en maakt samen met wereldkampioene boksen Delfine Persoon en voetbaltrainer Hein Vanhaezebrouck, kans op de prestigieuze award.

De Vlaamse Reus staat garant voor de meest verdienstelijke Vlaamse sporter van het jaar. De winnaar wordt verkozen door de Vlaamse Bond van Sportjournalisten. Op 4 december zullen we weten wie er aan het langste eind trok. Vorig jaar won Delfine Persoon al eens de trofee, in 2012 eindigde Marieke Vervoort nog als derde.

De trofee wordt volgende week al voor de 24ste keer uitgereikt. De laureaat wordt gekozen door om en bij de 200 professionele sportjournalisten. Bij de Vlaamse Reus wordt er niet alleen gekeken naar de prestatie, maar ook de achtergrond en de omstandigheden spelen een rol.

De winnaar ontvangt traditiegetrouw een beeldhouwwerk van de hand van Willem Vermandere. De laatste keer dat een atleet zich tot Vlaamse Reus wist te kronen was in 2011. Toen won meerkamper Thomas Van der Plaetsen de award. Marieke Vervoort maakt ook nog kans op de titel ‘Paralympiër van het jaar’.