Op de laatste dag van het WK voor paralympiërs in Doha kwamen zowel Marieke Vervoort als Pieter Genyn in actie op de 400m. Vervoort kon na haar winst op de 100m en 200m voor haar derde gouden medaille strijden. Genyn was eerder dit WK al de beste op de 100m en hoopte ook op een tweede medaille.

Wielemie ging voort op haar elan van de afgelopen dagen en legde de baanronde af in een nieuw kampioenschapsrecord, waarmee ze haar tegenstandsters naar de ereplaatsen verwees. Het derde goud werd een ware bekroning voor de atlete, die op een schitterend WK kan terugblikken. Terwijl we Vervoort eerder deze week nog op tv zagen in ‘Het Huis’, waarin we heel aangrijpend te zien kregen hoe moeilijk Wielemie het heeft. Het respect voor haar als atlete, maar ook als mens is ongelooflijk groot!

Niet alleen Vervoort deed het uitmuntend op de afsluitende dag. Peter Genyn toonde tijdens de halve finales al dat hij de te kloppen man was door het kampioenschapsrecord aan te scherpen. In de finale wist hij nog vier honderdsten van dat record af te doen, waardoor het tweede goud binnen was. Hierdoor kunnen onze Belgen met maar liefst vijf medailles terugkeren uit Qatar!