Vandaag won Marieke ‘Wielemie’ Vervoort de Vlaamse Reus van 2015. Die trofee staat garant voor de meest verdienstelijke Vlaamse sporter van het jaar. De winnaar werd verkozen door de Vlaamse Bond van Sportjournalisten. Vervoort won dit jaar drie keer goud op het WK in Doha en haalde het met ruime voorsprong van voetbaltrainer Hein Vanhaezebrouck.

Maar liefst 719 punten kreeg de rolstoelatlete achter haar naam. Daarmee wint ze eindelijk de Vlaamse Reus, nadat ze in 2012 al eens derde werd. De tweede, Hein Vanhaezebrouck verzamelde 440 punten. Wereldkampioene boksen en tevens de winnares van vorig jaar, Delfine Persoon, werd met 347 punten derde.

De trofee werd dit jaar voor de 24ste keer uitgereikt. Vervoort ontving naar traditie een beeldhouwwerk van kunstenaar Willem Vermandere. Ze maakt ook nog steeds kans op de titel van ‘Paralympiër van het jaar’.