wk moskou logoMeerkampster Tatyana Chernova zal haar wereldtitel op de zevenkamp niet kunnen verlengen op het komende WK in Moskou. De Russische atlete liep op de nationale kampioenschappen een blessure aan de knie op en geraakt niet tijdig fit.

Chernova is de regerende wereldkampioene op de meerkamp bij de dames. In 2011 veroverde ze goud in Daegu. Op de Spelen greep ze al tweemaal de bronzen medaille.

De Olympische kampioene, Jessica Ennis, is eveneens onzeker voor het WK. De Britse zag haar seizoen laat op gang komen, maar voelt zich nog steeds geremd door een achillespeesblessure. Voor België gaat Nafi Thiam wel met een goede vorm naar het WK. Op het EK voor junioren domineerde ze de titelstrijd en won uiteindelijk in een nieuw nationaal record op de zevenkamp. Mogelijks kunnen door deze afzeggingen enkele Russische deuren openen voor de Naamse.