Wordt Philip Milanov op 19 december verkozen tot Sportman van het Jaar, dat is de vraag die ons momenteel bezighoudt. Milanov maakt immers deel uit van de laatste drie supergenomineerden voor deze felbegeerde trofee. Hij neemt het in de eindstrijd op tegen Kevin De Bruyne en Greg Van Avermaet. Peter Genyn en Marieke Vervoort maken op hun beurt nog kans op de trofee van Paralympiër van het Jaar.

Philip Milanov heeft afgelopen zomer heel wat atletiekharten veroverd met zijn schitterende prestatie op het WK in Peking. Met een nieuw Belgisch record van 66m90 en een zilveren plak zorgde hij een voor een verrassing van formaat. Dat de 24-jarige Brugse atleet hier niet enkel de atletiekwereld mee op zijn kop heeft gezet, bewijst zijn nominatie voor Sportman van het Jaar. Op de longlist die een tiental dagen geleden werk bekendgemaakt stonden reeds heel wat namen uit de atletiek. Milanov behoort samen met Genyn en Vervoort tot de uitverkorenen die bij de laatste drie supergenomineerden, zoals dat dan wordt genoemd, een plaatsje heeft. Milanov neemt het in deze strijd voor Sportman van het Jaar op tegen voetballer Kevin De Bruyne, die afgelopen jaar zowel bij de Rode Duivels als bij zijn clubs Wolfsburg en Manchester City  furore maakte. Wie er nog in de running is voor de trofee van Sportman van het jaar is wielrenner Greg Van Avermaet die er net als De Bruyne en Milanov een voortreffelijk seizoen heeft opzitten met onder meer een ritoverwinning in de Tour de France. Bij de vrouwen zal Nafi Thiam zichzelf niet zelf opvolgen. Hier gaat het nog tussen boksster Delfine Persoon, zeilster Evi Van Acker en judoka Charline Van Snick.

Ook goed nieuws dus bij de paralympische atleten. Zowel Peter Genyn als Marieke Vervoort maken nog kans op de trofee van Paralympiër van het jaar. Tennisser Joachim Gérard maakt het lijstje van de drie supergenomineerden daar compleet.

Het volledige lijstje van supergenomineerden:

  • Sportman van het jaar: Kevin De Bruyne (voetbal), Philip Milanov (discuswerpen), Greg Van Avermaet (wielrennen)
  • Sportvrouw van het jaar: Delfine Persoon (boksen), Evi Van Acker (zeilen), Charline Van Snick (judo)
  • Belofte van het jaar: Tiesj Benoot (wielrennen), Si Mohamed Ketbi (taekwando), Youri Tielemans (voetbal)
  • Ploeg van het jaar: Daviscup-ploeg (tennis), Rode Duivels U17 (voetbal), Rode Duivels (voetbal)
  • Coach van het jaar: Gert Vande Broek (Yellow Tigers), Hein Vanhaezebrouck (AA Gent), Johan Van Herck (tennis)
  • Paralympiër van het jaar: Peter Genyn (atletiek), Joachim Gérard (tennis), Marieke Vervoort (atletiek)