Tim Rummens - Foto: Jasper Jacobs
Tim Rummens – Foto: Jasper Jacobs

Tim Rummens is gisteren in zijn 2de wedstrijd van het seizoen Belgisch kampioen geworden op de 400m horden. Zijn eerste wedstrijd was de zijn reeks van zaterdag. Door de vele blessures heeft hij dus geen goede voorbereiding gehad op het BK, maar toch haalde hij het van  EK-atleten Erik Heggen en Stef Vanhaeren. Tim Rummens had na de laatste horde nog een versnelling in de benen en dat maakte het verschil. De Australiër Tristan Thomas die uiteindelijk de race won, werd uiteraard niet in het eindklassement van het BK opgenomen waardoor Erik Heggen tweede werd. Stef Vanhaeren werd uiteindelijk niet in de Belgische eindstand omdat hij te laat van discipline heeft gewisseld en dus te laat heeft ingeschreven. Daarom deed hij mij als “atleet buiten koers” en daardoor kreeg Jeremy Azzolini de bronzen medaille overhandigd.

Bekijk hieronder een interview met de Belgische kampioen Tim Rummens en bekijk daaronder ook de racevideo!

2 REACTIES

  1. Even voor de duidelijkheid, stef werd niet gediskwalificeerd, maar mits hij te laat van discipline heeft gewisseld en dus te laat heeft ingeschreven deed hij mee als “atleet buiten koers”.

Reacties zijn gesloten.