Jan Van Den Broeck nam van start tot finish de kop bij de 800m-finale van gisteren. - Foto: Ruben Van Den Berghe
Jan Van Den Broeck nam van start tot finish de kop bij de 800m-finale van gisteren. – Foto: Ruben Van Den Berghe

Gisteren stond niet alleen het aftreden van de koning op het programma, ook het Belgische kampioenschap alle categorieën vond plaats in het Koning Boudewijnstadion. Het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld de héél snelle 400m bij de mannen, maar er vielen ook nog andere mooie wedstrijden te bekijken. Zo was er bij de 800m bij de mannen één torenhoge favoriet, Jan Van Den Broeck. Jan liep vorige week op de KBC-Nacht nog een héél snelle 800m in 1’46″44, een nieuw persoonlijk record waar hij al een tijdje naar snakte. Gisteren startte de atleet van Topsport Defensie natuurlijk met maar één doel: de titel binnenhalen. Dat deed hij ook in een race die hij van start tot finish controleerde. Nu gaat Jan nog op zoek naar enkele snelle wedstrijden in onder meer Kopenhagen.

Bekijk hieronder een interview met Jan Van Den Broeck en daaronder is ook de racevideo van de 800m bij de mannen te zien.