Jeroen D’hoedt en Pieter-Jan Hannes toonden de afgelopen maand een blijk van een uitstekend vormpeil. Pieter-Jan won goud op het EK U23, Jeroen knoopte opnieuw aan bij zijn niveau van 2011. De 1500m-lopers zijn klaar om hoge ogen te gooien de komende weken.

DSC_1296

Pieter-Jan Hannes liep in Rabat al het WK-minimum op de 1500m. Jeroen D’hoedt liep 3’37” in Heusden. Jeroen heeft aan een tijd onder de 3’35”97 genoeg om zijn ticket voor Moskou te verzekeren. De kans dat beide atleten aantreden in Moskou is klein. Daarvoor moet minstens één van hen onder de 3’35” lopen. Jeroen doet in Ninove een ultieme poging om de limiet te lopen. Deze is haalbaar als hij de lijn van de laatste weken doortrekt. Pieter-Jan zit in een trainingsperiode en plant nog een wedstrijdsprikkel begin augustus. De ambitieuze heren azen op het Belgisch record van Christophe Impens op de 1500m, maar ook het Belgisch record op de mijl van Marc Corstjens ligt in hun vizier. Wellicht is het tot volgend jaar wachten tot er een echte aanval komt op deze records.

Bekijk hieronder het interview.