Arnout Matthijs krijgt hier de stok van Antoine Gillet. - Foto: Jasper Jacobs
Arnout Matthijs krijgt hier de stok van Antoine Gillet. – Foto: Jasper Jacobs

Dit weekend vond de Europabeker in Dublin plaats. De Belgische selectie, die uiteindelijk als 8ste eindigde, trokken met een pak nieuwelingen naar de Ierse hoofdstad. Eén van hen was Arnout Matthijs. De atleet van Volharding stapte het vliegtuig op met de gedachte de Belgische kleuren te verdedigen met de 4x100m-ploeg, maar dit draaide volledig anders uit, of toch deels.

Arnout, die een persoonlijk record heeft staan op de 100m van 10″58 en op de 400m al 47″14 liep, kwam in aanmerking voor beide nummers en omdat Kevin Borlée enkele dagen voordien te kennen gaf dat hij sukkelde met een infectie en sowieso ging passen voor de Europabeker, steeg de kans alsmaar meer dat Arnout een hele baanronde zou moeten lopen met een aflossingsstok. Dat werd het uiteindelijk ook en Arnout moest als 3de loper België naar een eerste of tweede plaats helpen . “Ik was ziek geweest de week voordien, maar ik had er toch wel zin. Er werd ons team niet echt veel druk opgelegd. Al moesten we wel 11 of 12 punten binnenhalen (=1ste of 2de plaats over all).”

“De wedstrijd liep volgens mij goed, ondanks dat Jonathan, Antoine (Gillet) en ik nog niet het optimale vormpeil bereikt hebben.” Arnout was dit seizoen al goed voor 47″55, maar wil pas in topvorm zijn op het BK 400m dat in het weekend van 20 en 21 augustus op de kalender staat. “Ik kreeg de stok samen met de Ieren en ik kon mij comfortabel in 2de positie nestelen, al liet ik wel een gaatje omdat ik nog niet zeker was of dat ik het hoge tempo van de Ier kon volgen. In de laatste rechte lijn zette ik dan nog een tandje bij en een lichte voorsprong bij de laatste stokwissel was het gevolg.”

Uiteindelijk eindigde het Belgische team, met als slotloper Jonathan Borlée, als tweede achter de Ieren. In het eindklassement van de landen in de First League eindigde België op een 8ste plaats. “De ploeg was gemiddeld 5 jaar jonger dan 2 jaar geleden toen we 9de werden, dus ik denk dat we best wel tevreden mogen zijn. Ondanks blessures en andere probleempjes konden we ons toch verzekeren van het behoud.”

 

De prestatie van Arnout Matthijs en de 4x400m-ploeg herbekijken? Dit kan, via deze link (20:20 – 23:40)!