Vijfdejaarsstudente Lore Van den Broeck zal samen met één van haar leraren LO, Tom Lambrechts, afreizen naar Hongarije, Kescemét, om deel te nemen aan de jaarlijkse Fisec-zomerspelen.

Door het uitsturen en ondersteunen van dit sportproject blijkt eens te meer dat het Instituut H-Hart uit Berlaar erg sport minded is. Samen met 5 andere Vlaamse meisjes en 6 jongens werd Lore geselecteerd om ons land te vertegenwoordigen op deze spelen in de atletieksport. Iedere leerling zal voor een bepaalde discipline het beste van zichzelf geven.

Lore Van den Broeck - Foto: Jasper Jacobs
Lore Van den Broeck – Foto: Jasper Jacobs

Lore kijkt dan ook met meer dan grote belangstelling uit naar haar eerste internationale ervaring. De Lyra-atlete zal er onze kleuren verdedigen op de 100m, 200m en de 4X100m. Ons land zal het moeten opnemen tegen delegaties afkomstig uit o.a. Portugal, Malta, Spanje, Oostenrijk, Italië…

De Fisec-spelen (Féderation Internationale Sportive de l’Enseignement Catholique) werden voor het eerst ingericht in 1948 en hebben tot doel jaarlijks studenten van over heel Europa bijeen te brengen met als doel de groeiende interesse voor fysieke ontwikkeling te stimuleren maar ook de belangrijke maatschappelijke waarden mee te geven die zich manifesteren in de sociale en culturele omgang met elkaar. Leuk om mee te geven is dat Leuven de eerste gaststad was om de meisjes (toen nog apart) in 1959 te ontvangen. Brugge, Turnhout, Genk, Tongerlo, Butgenbach en Louvain-La-Neuve waren ook reeds gaststeden voor deze Spelen. Zo’n 600 leerlingen uit verschillende Europese landen zullen elkaar bij het begin van het schoolverlof in Hongarije ontmoeten.

Samen met een afvaardiging basketbal jongens en meisjes en volleybal meisjes reist ons land met een 40-tal jongeren en 9 begeleiders af op 5 juli en zullen op 11 juli omstreeks 16.25 uur terug op Belgische bodem landen.