Tyson Gay heeft zich op de nationale trials in de VS vlot geplaatst voor het WK in Moskou, later dit jaar. Gay werd er Amerikaans kampioen op de 100m en maakte indruk met een bijzonder snelle 9″75, goed voor een werledjaarbeste. Die tijd is eveneens goed voor een tiende prestatie ooit op de 100m en Gay klokte niet sneller sinds 2009. Geen twijfel mogelijk dat Gay, die in 2011 nog geopereerd werd aan zijn heup, helemaal terug is. In de halve finales toonde Gay zich al met 9″76. Toen blies de wind wel teveel in het voordeel.

Ook Justin Gatlin, die tweede werd, liet een knappe tijd noteren. Hij finishte in een jaarsnelste voor hem van 9″89. Ook Charles Silmon en Michael Rodgers bleven nog drie honderdsten onder de 10″. Voor beide was een fotofinish (en de duizendsten van een seconde) nodig om uiteindelijk Silmon het ticket naar Moskou te overhandigen.

 

De halve finale van Gay bekijk je alvast hieronder.