Pierre-Antoine (rechts) strandde  twee weken geleden in Kessel-Lo nog op 1'49"08. Vandaag daraaide het helemaal anders mocht de atleet van RESC zegevieren met de EK-limiet.
Pierre-Antoine (rechts) strandde twee weken geleden in Kessel-Lo nog op 1’49″08. Vandaag draaide het helemaal anders uit en mocht de atleet van RESC zegevieren met de EK-limiet.

Pierre-Antoine Balhan heeft vandaag dan toch nog de limiet gehaald voor het EK in Tampère deze zomer. De Waalse belofte liep in Namen indrukwekkend naar 1’47″91. Deze tijd is voldoende voor deelname aan het Europees kampioenschap, want de limiet bedroeg 1’48″11. Pierre-Antoine werd quasi perfect gehaast door eerst zijn broer Robin en dan door zijn clubmakker Arnaud Ghislain. Hij mistte de limiet al enkele keren, maar nu heeft de man die in oktober 21 wordt, toch mooi een ticket naar Finland beet. Zijn tijd van 1’47″91 is tevens ook de 13de tijd van alle Europese beloften. Moest hij zijn persoonlijk record van 1’46″60 minstens kunnen evenaren, dan zou hij meteen al de 3de tijd van alle Europeanen onder de 23 jaar lopen. Balhan wordt met zijn limiet de 12de mannelijke atleet in een selectie van 18 die van 11 t.e.m. 14 juli zal strijden voor mooie prestaties in Tampère.