Wereldrecordhouder en Olympisch kampioen Usain Bolt heeft gisteren in het Jamaicaanse Kingston zich geplaatst voor het WK door de 100m op de Jamaicaanse trials te winnen. Met een ietwat minder start kwam Bolt terug in de finale en kon hij Nickel Ashmeade nog afhouden. Hij klokte aan de finish een tijd van 9″94.

“Het was goed om te winnen en ik heb er vertrouwen in dat ik stilaan meter wordt voor het WK in Moskou. De start was niet perfect, maar de snelheid en het gevoel was beter dan enkele weken geleden.”

Kemar Bailey-Cole pakte uiteindelijk op het nippertje nog de 2de plaats en verwees daardoor Ashmeade naar een trapje lager.  Asafa Powell stelde een beetje teleur door niet beter te kunnen dat in de reeksen en de halve finales. Hij liep uiteindelijk als 7de over de streep in 10″22. Asaffa heeft de voorbije maanden wel niet echt optimaal kunnen door een hamstringblessure en waarschijnlijk is daardoor nog niet de oude.

Yohan Blake ontbreekt in Kingston door een blessure, maar hij is als regerend wereldkampioen op de 100 meter rechtstreeks al geplaatst voor het WK in Moskou (10-18/8).