Kishane Thompson heeft bij de Jamaicaanse Kampioenschappen de finale van de 100m gewonnen. De 22-jarige sprinter won in 9”77, voor Oblique Seville (9”82) en Ackeem Blake (9”92). Het drietal kwalificeerde zich daarmee voor de Olympische Spelen namens Jamaica.

Kishane Thompson liep donderdag in de heats een nieuw persoonlijk record in 9”82 en klokte vrijdag in de halve finale 9”84. In de finale ging het vervolgens nog rapper. 9”77 is de snelste tijd dit seizoen gelopen. Met die tijd is Thompson nu bovendien de negende snelste man over 100m ooit en geldt hij als een meer dan serieuze kandidaat voor eremetaal in Parijs.

Bij de vrouwen ging de Jamaicaanse titel op de 100m naar Shericka Jackson in 10”84. De andere podiumplaatsen en startbewijzen voor de Spelen gaan naar Tia Clayton (10”90) en Shelly-Ann-Fraser-Pryce (10”94).

Eerder deze week werd al bekend dat we in Parijs een nieuwe olympisch kampioene krijgen op de 100m, nadat Elaine Thompson Herah geblesseerd afzegde voor de trials. De winnares van goud op de 100m en 200m in Rio en Tokio kampt al het hele seizoen met problemen aan de achillespees.

Grant Holloway verzekert zich van Parijs

In Eugene stond vrijdagavond bij de Amerikaanse trials de finale van de 110m horden op het programma. Het werd een finale waarin geschiedenis werd geschreven met voor het eerst drie mannen in één race onder de 13 seconden.

De winst was voor topfavoriet Grant Holloway in 12”86, de vierde beste tijd ooit. De drievoudig wereldkampioen krijgt in Parijs op de horden gezelschap van Freddie Crittenden (12”93) en Daniel Roberts (12”96). De ondankbare vierde plaats was voor Cordell Tinch. Met zijn tijd van 13”03 tel je mondiaal serieus mee, maar in de VS is het niet goed genoeg voor een top-3 en olympische kwalificatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in