Jeroen D'HoedtJeroen D’hoedt kende een verstoord 2012. Langzaam maar zeker werkt de student terug aan de opbouw. D’hoedt komt op woensdag aan de slag in Nijmegen op de 1500m. Samen met Ali Hamdi en Tarik Mourkime mikt hij opnieuw op een tijd onder die 3’40. D’hoedt zit momenteel in de examens, maar hoopt stiekem op een goede prestatie in Nijmegen. De limiet voor het WK in Moskou (3’36) is zeker geen hapklare brok, maar stiekem hoopt D’hoedt op een verrassing. De organisatie van Nijmegen had een interview met hem in voorbereiding op de wedstrijd.

Hoe sta je er voor?
Momenteel zit ik volop in examens en ligt de prioriteit voorlopig even op de studies. Ik hoop dat ik woensdag niet teveel last zal hebben van ‘examensbenen’ want zo hele dagen stilzitten is toch niet zo optimaal. Qua conditie sta ik al redelijk ver gezien het feit dat ik nu aan mijn 15de trainingsweek begin. Ik kom natuurlijk nog belangen niet aan mijn niveau van 2011 maar ik probeer stap voor stap terug naar dat niveau te gaan en de NGA wedstrijd past hier uitstekend in!

Is het virus onder controle? kun je weer volle bak er tegenaan?
Strikt genomen is het geen virus maar een bacterie met de symptomen van een virus wat het zo moeilijk maakt om onder controle te hebben. Ik heb het gevoel dat het de goeie kant uitgaat, het belangrijkste is dat mijn lichaam redelijk goed reageert op mijn trainingsprikkels. Ik blijf veel parameters monitoren zodat ik al eens rapper een rustdag inlas zodat ik mijn lichaam de kans geef om frisser te worden.

Lees het volledige interview op de website van Global Athletics Nijmegen.

Meer info over de GA in Nijmegen vindt u hier.

1 REACTIE

  1. Denk dat het deelnemersveld daar toch iets te licht voor is! Kbc-nacht is de kans!

Reacties zijn gesloten.