Pierre Antoine Balhan - Foto: Jasper Jacobs
Pierre Antoine Balhan – Foto: Jasper Jacobs

Na het tweeluik van afgelopen weekend in Hengelo (FBK Games) en in Alphen-aan-de-Rijn (Gouden Spike) trekken de betere Belgen op woensdag opnieuw naar onze Noorderburen op zoek naar snelle races. De Global Athletics in Nijmegen ging er in 2012 een jaartje tussenuit – toen door een gebrek aan sponsorbelangstelling – maar is dit jaar weer helemaal terug. Op woensdagavond wordt in Nijmegen traditioneel de focus gelegd op de (midden)langeafstand.

Voor België komen vooral op de 1500m heel wat sterke atleten aan de start. Jeroen D’hoedt en Kim Ruell hebben nog geen kampioenschap beet deze zomer. Ali Hamdi (Universiade) en Tarik Moukrime (EKU23) hebben dat wel. Geoffrey Marrion en Nicky Coemans hopen aan te pikken in een snelle wedstrijd. Ook Zenobie Vangansbeke hoopt in Nijmegen een snelle race te vinden. Zij beoogt op de 1500m bij de dames een tijd onder de 4’17, wat goed zou zijn voor het EK voor beloften.

Aaron Botterman wist zich afgelopen weekend te plaatsen voor de 800m op het EKU20. Samen met Stijn Baeten is hij de enige die dat tot nu toe deed voor een internationaal kampioenschap. In Nijmegen hopen dan ook onder meer Pierre-Antoine Balhan, Brecht Bertels en Joren Bouckaert (opnieuw) dicht bij de limiettijd te komen. Pieter-Jan Hannes meldde zich inmiddels af voor die 800m.

Koen Naert brak op zijn laatste twee wedstrijden zijn persoonlijke records op 1500m en 3000m. Op de Global Athletics komt de Erembodegemnaar uit op de 5000m. Ook trainingsmakkers Kjell De Hondt en Wesley De Kerpel starten op die 12,5 baanrondjes. Dries Basemans heeft 14’05 nodig voor het EK voor beloften.

Meer info over de Global Athletics in Nijmegen vindt u hier.

Alle deelnemers vindt u hier.

http://www.nijmegenglobalathletics.nl/atleten/